Gemberkompressen extra info
Wil je meer weten over het nut van gember; dan verwijs ik naar deze website;
https://degezondheidswinkel.be/blog/gember-gezond-en-goed-tegen-deze-kwalen/
Wanneer zijn gemberkompressen zinvol?
- Ze stimuleren de lokale bloedcirculatie
- Ze helpen tegen gewrichtspijnen door koude en vocht
- Ze verlichten pijn als gevolg van reumatische aandoeningen
- Ze verwarmen het lichaam en verhelpen koude handen en voeten
- Ze helpen bij spierpijn
- Ze stimuleren de nieren en de lever (ontgiften )
- Ze helpen verkoudheid en griep te voorkomen
- Ze helpen bij menstruatiepijn
- Ze heffen stagnatie op
Contra-indicaties?
Gember gebruik je beter niet bij iemand met galstenen, op een lege maag en in combinatie met bloedverdunners.
Gember-kippensoep helpt bij verkoudheid en griep |
|
Onze grootmoeders wisten het wel: ben je zwaar verkouden of heb je last van griep: hete kippensoep, met groenten en kruiden helpt. In China is het heel gebruikelijk om kippensoep te eten als je ziek bent.
De kippenbouillon maak je door biologische kippenbouten (of de hele kip) een paar uur zachtjes te laten trekken (hoe langer hoe beter). Er komt dan een aminozuur vrij (cysteïne) dat een ondersteunende werking heeft op het immuunsysteem. Ook zorgt het dat slijm wordt verdund, zodat je dit makkelijker kunt ophoesten. De botten bevatten ook mineralen calcium, magnesium en zink wat ook weer bijdraagt aan een goede weerstand.
Gember is een van de meest doeltreffende middelen om verkoudheid te bestrijden. Het versterkt je natuurlijke weerstand tegen ziekte. Het is een goed kruid voor de longen en de luchtwegen. Bovendien maakt het je lichaam heerlijk warm.
Knoflook is antibacterieel en antiseptisch, werkt verzachtend bij keelpijn en zuivert het lichaam.
De groenten en kruiden zorgen voor toevoer van mineralen, vitaminen en andere geneeskrachtige stoffen en maken de soep compleet. De soep is overigens ook erg smakelijk als je niet verkouden bent.
Recept:
-Maak een krachtige bouillon van kip en gember, tijm en laurier
- Als de bouillon klaar is voeg je in stukjes gesneden winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook toe.
- Laat alles nog een uurtje koken. Ook het kippenvlees doe je terug in de pan.
- Voeg aan het einde nog wat (verse) kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
- Voor een wat stevige (maaltijd) soep kun je pasta toevoegen.